Korkmaz'a destek %24

Korkmaz

AK Parti Genel Merkezi tarafından Kırıkkale ili ilgili yaptırılan Memnuniyet Anketi sonucuna göre Kırıkkaleliler Başkan Korkmaz'dan memnun değil. Şirketin çok seçenekli anketine göre Korkmaz'ın yeniden aday olması olası gözükmüyor.

SON VE ÇOK SEÇENEKLİ BİR ANKET

AK Parti Genel Merkezi tarafından yerel seçimler ile ilgili Kırıkkale’de yaptırılan son ve çok seçenekli anketin sonuçları belli oldu. Yüz yüze ve sabit telefon aracılığı ile yaptırılan “Kırıkkale Belediyesi memnuniyeti” adı altındaki anket sonucuna deneklerden yüzde 24’ünün evet, yüzde 59’unun hayır, yüzde 17’sinin ise kararsız cevap verdiği anlaşıldı. İsmi bizde gizli tutulan şirketin yaptığı bu anketin ilk seçeneğine göre piar kriterlerinde başarı yüzdesi olan yüzde 33’ü geçmediği için Başkan Korkmaz başyarılı sayılmıyor.  

KİŞİSEL KABUL ALGI SORUNU VAR

Veli Korkmaz başkanlığında AK Partili Kırıkkale Belediyesi’nde son 4 yılı aşkın icraat döneminde seçimde aldığı oy oranına bakıldığında kişisel bir kabul algı sorunu görülmekte; Ancak başkanın üyesi olduğu AK Parti’nin parti anlamında yükselişte olduğunu görüyoruz. Ama belediye başkan adayı olarak yeni dönemde kimi görmek istersiniz diye sorduğumuzda; kişisel performans anlamında ciddi bir yıpranmışlık görülmekte ve mevcut başkan konusunda ciddi tereddütler gözlemlenmektedir.

BELEDİYE ŞİKÂYETLERİ DİKKATE ALMIYOR

Ankette Kırıkkale Belediyesi’nin eleştirdiğiniz yönü nedir? Sorusuna deneklerin şikâyetleri yüzde olarak yüzde 56 ihtiyaç halinde yerel siyasetçilere ulaşamamak ve ulaşıldığında da yeterince ilgi görememek, yüzde 24 Belediyenin asli işlerine yönelik şikâyetler, yüzde 8 imar ve arsa konuları, yüzde 12 diğerleri… şeklinde sıralanmakta. Özellikle kendisini AK Partili olarak tanıtan deneklerin Belediye Başkanı Veli Korkmaz ile ilgili çok fazla şikâyet konusu dikkat çekiyor. Kırıkkale Belediyesi’nin en takdir ettiğiniz yönü nedir? Sorumuza da çok somut cevaplar alınamamış, ama denekler Kırıkkale’de AK Partili adaya oy verme gerekçelerini “Başbakan ve AK Parti İcraatları” olarak sıralamakta.

BAŞKA BİR ADAYLA HANGİ PARTİ

Önümüzdeki yerel seçimde mevcut belediye başkanı haricinde başka bir adayla hangi partiye oy vereceksiniz? Sorusuna Adalet ve Kalkınma Partisi:Yüzde 38, Milliyetçi Hareket Partisi: Yüzde 28, Cumhuriyet Halk Partisi: Yüzde 8, Saadet Partisi: Yüzde 8, ANAVATAN Partisi: Yüzde 6, Kararsız yüzde 12.

PARTİLERDE ÖNE ÇIKAN İSİMLER

Önümüzdeki yerel seçimde Kırıkkale Belediye Başkanı olarak kimi görmek istersiniz? Şeklindeki soruyla ilgili olarak ismi öne çıkan adayların isimleri anket şirketi tarafından gizli tutulduğu için yayınlamıyoruz. İki isim üzerinden yapılan ankete göre ise sonuç şöyle; % 24 AK PARTİ, ? % 19 MHP, ?   % 17 AK PARTİ, ? % 12 CHP, ?    % 7,  Saadet, ?  % 7 CHP, DİĞERLERİ VE KARARSIZ % 14 şeklinde sıralanıyor.



mustafa
10.09.2013 08:12:16
bu habere nasıl yorum yapılmamış ya, kesin yayınlamamışınızdır, bak benimkini yayınlarsınız yorum sırtarır kalır, demedi demyin :)(SAYIN OKURUMUZ! KÜFÜR, HAKARET, ARGO İÇERMEYEN HER TÜRLÜ YORUMLARINIZ YAYINLANMAKTADIR! - Editör)

1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız